ادامه حمله‌های اسرائیل به غزه و کرانه باختری؛ هشدار آمریکا به ایران و نیروهای نیابتی‌اش

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۳

ارتش اسرائیل علاوه بر ادامه حمله‌های هوایی به نوار غزه، به شهرهای جنین و نابلس در کرانه باختری نیز حمله کرد. در همین حال، مقام‌های آمریکا با اشاره به حمله‌های نیروهای نیابتی ایران به مواضع آمریکا در منطقه، به جمهوری اسلامی هشدار دادند به این حمله‌ها واکنش قاطع نشان خواهند داد.

مقام‌های حماس اعلام کردند در حمله‌ جدید اسرائیل به نوار غزه، ۱۶ نفر کشته شده‌اند. از سوی دیگر، رسانه‌های فلسطینی از حمله‌های ارتش اسرائیل به شرق نابلس و به کمپ پناهجویان جنین در کرانه باختری خبر دادند. طبق این گزارش‌ها، در حمله اسرائیل به کمپ جنین دو نفر کشته شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در عملیاتش در کمپ پناهجویان جنین در کرانه باختری، پس از آنکه تروریست‌ها به سمت نیروهای اسرائیلی مواد منفجره پرت کردند، با یک هواپیمای نظامی از فاصله دور تروریست‌ها را هدف قرار داده است. در این عملیات نیروهای اسرائیلی تلفاتی نداشتند.

از سوی دیگر، آژیر هشدار نفوذ احتمالی شبه‌نظامیان فلسطینی در دو شهرک در جنوب اسرائیل به صدا در آمد.

ارتش اسرائیل نیز به شهروندان در سه شهرک در نزدیک مرز نوار غزه دستور داد که به دلیل احتمال نفوذ «تروریست‌ها» به خاک اسرائیل در خانه‌های خود بمانند.

درگیری‌های اسرائیل با سوریه نیز ادامه داشت. ارتش اسرائیل اعلام کرد هواپیماهای جنگنده این کشور در واکنش به شلیک پرتابه‌هایی از سوریه، زیرساخت‌ها و مواضع خمپاره‌اندازهای ارتش سوریه را هدف قرار دادند.

وزارت بهداشت حماس اعلام کرد آمار فلسطینی‌های کشته‌شده در جریان حمله‌های اسرائیل به نوار غزه از مرز پنج هزار و ۷۰۰ نفر فراتر رفته است. از سوی دیگر، رسانه‌های فلسطینی از حمله‌های ارتش اسرائیل به شرق نابلس و به کمپ پناهجویان جنین در کرانه باختری خبر دادند. طبق این گزارش‌ها، در حمله اسرائیل به کمپ جنین دو نفر کشته شدند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد در عملیاتش در کمپ پناهجویان جنین در کرانه باختری، پس از آنکه تروریست‌ها به سمت نیروهای اسرائیلی مواد منفجره پرت کردند، با یک هواپیمای نظامی از فاصله دور تروریست‌ها را هدف قرار داده است. در این عملیات نیروهای اسرائیلی تلفاتی نداشتند.

از سوی دیگر، آژیر هشدار نفوذ احتمالی شبه‌نظامیان فلسطینی در دو شهرک در جنوب اسرائیل به صدا در آمد.

ارتش اسرائیل نیز به شهروندان در سه شهرک در نزدیک مرز نوار غزه دستور داد که به دلیل احتمال نفوذ «تروریست‌ها» به خاک اسرائیل در خانه‌های خود بمانند.

درگیری‌های اسرائیل در مرز سوریه نیز ادامه داشت. ارتش اسرائیل اعلام کرد هواپیماهای جنگنده این کشور در واکنش به شلیک پرتابه‌هایی از سوریه، زیرساخت‌ها و مواضع خمپاره‌اندازهای ارتش سوریه را هدف قرار دادند.

تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از گسترش درگیری‌ها

کاخ سفید سه‌شنبه دوم آبان اعلام کرد که جو بایدن و محمد بن سلمان طی تماس تلفنی درباره تلاش‌های دیپلماتیک و نظامی برای جلوگیری از گسترش درگیری بین اسرائیل و حماس گفت‌وگو کردند.

وزیر خارجه فرانسه نیز در حاشیه نشست شورای امنیت با همتایان فلسطینی، اسرائیلی، آلمانی، آمریکایی و اندونزیایی خود گفت‌وگو کرد و گفت اجازه دسترسی‌های انسان‌دوستانه و جلوگیری از تشدید تنش‌ها، اولویت‌های اصلی در ارتباط با تحولات جنگ حماس و اسرائیل هستند.

هلال احمر فلسطین اعلام کرد هشت کامیون حاوی آب، غذا و دارو اواخر سه‌شنبه از مصر وارد نوار غزه شدند.

این در حالی است که سازمان ملل هشدار داده ممکن است به دلیل کمبود سوخت ناچار نشود عملیات ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه را متوقف کند.

از سوی دیگر، الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، گفت قطر که به رهبران حماس اسکان داده و از آنها حمایت مالی می‌کند، می‌تواند برای آزادی فوری و بی‌قیدوشرط گروگان‌هایی که در دست تروریست‌ها هستند اعمال نفوذ کند. او تاکید کرد جامعه جهانی باید از قطر بخواهد همین کار را انجام دهد.

هشدار مقام‌های آمریکا به ایران

هم‌زمان با ادامه تنش‌های منطقه‌ای و افزایش حمله‌ها به مواضع نیروهای آمریکا در منطقه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، هشدار داد اگر جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش به مواضع این کشور حمله کنند، ایالات متحده با قاطعیت از خود دفاع خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا، سه‌شنبه ۲ آبان، با اشاره به حملات اخیر به نیروهای آمریکایی در منطقه به جمهوری اسلامی هشدار داد: «مرتکب اشتباه نشوید.» او با بیان اینکه آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست، گفت: «اگر ایران یا نیروهای نیابتی آن به ما حمله کنند، به سرعت و قاطعانه از امنیت خود دفاع خواهیم کرد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به گفته سخنگوی پنتاگون، از سه‌شنبه گذشته، نیروهای آمریکایی در عراق دست‌کم ۱۰ بار و در سوریه سه بار هدف حمله قرار گرفتند.

واشینگتن‌پست نیز به نقل از مقام‌های آگاه گزارش داد طی یک هفته اخیر، دست‌کم ۲۴ نیروی آمریکایی در حمله‌های مختلفی که علیه مواضع ایالات متحده در عراق و سوریه انجام شده، زخمی شده‌اند. طبق این گزارش، دولت بایدن به تحت خطر بودن نیروهای آمریکا اشاره کرده، اما جزییات آن را افشا نکرده است.

سخنگوی پنتاگون گفت: ما شاهد چشم‌اندازی هستیم که در آینده‌ای بسیار نزدیک، تنش‌ها از سوی نیروهای نیابتی ایران و در نهایت خود ایران علیه نیروهای آمریکا در منطقه به طرز چشمگیری شدت می‌گیرد. در نتیجه هم از نظر دفاع از خود و هم برای واکنش قاطعانه، در حال آماده کردن خود هستیم
او افزود: می‌دانیم گروه‌هایی که به مواضع نیروهای آمریکایی در خاورمیانه حمله می‌کنند، تحت حمایت سپاه و رژیم ایران هستند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، نیز گفت آمریکا عمیقا درباره احتمال حمله به سربازان آمریکایی در خاورمیانه نگران است.

او در عین حال گفت: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد کشور یا گروهی برای تشدید درگیری‌ها در حال آماده شدن است.

از سوی دیگر، والی آدیمو، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، به خبرگزاری فرانسه گفت ایالات‌متحده به دنبال تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی، متشکل از کشورهای منطقه و جهان، برای مقابله با شبکه تامین مالی حماس است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفت حملات حماس به اسرائیل «در خلا» رخ نداده است. او با اشاره به شهرک‌سازی‌ها، تخریب منازل فلسطینیان ‌و آوارگی آن‌ها گفت: «مردم فلسطین ۵۶ سال تحت اشغال خفقان‌آور بوده‌اند.»

گوترش اضافه کرد رنج مردم فلسطین توجیه‌گر حملات حماس نیست؛ همان‌طور که حملات حماس مجازات جمعی مردم فلسطین را توجیه نمی‌کند.

سخنان دبیر کل سازمان ملل متحد با انتقاد شدید گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در این سازمان همراه شد.

اردان اظهارات گوترش را «شوکه‌کننده»، «وحشتناک» و «کاملا منفک از واقعیت منطقه» خواند و گفت که این سخنان، تروریسم و جنایت را توجیه می‌کند.

ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان در نشست شورای امنیت، جامعه بین‌المللی را به داشتن «استانداردهای دوگانه» در قبال مناقشه اسرائیل و فلسطین متهم کرد.

مالکی ناتوانی این شورا در محافظت از جان غیرنظامیان فلسطینی را «شکستی غیرقابل توجیه و ادامه‌دار» خواند.

در همین نشست، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا با محکوم کردن دوباره حملات «وحشیانه» حماس و تاکید بر آزادی گروگان‌های در اختیار این گروه اعلام کرد واشینگتن بر کمک‌رسانی به مردم غزه تاکید دارد.

بلینکن گفت ایالات متحده در حال رایزنی با مصر، سازمان ملل و اسرائیل برای استمرار کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه است.

جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز دوم آبان برای بررسی جنگ اسرائیل و حماس با حضور وزیران امور خارجه کشورهای عضو برگزار شد.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در این نشست به پیش‌نویس قطعنامه‌ای رای می‌دهند که از سوی آمریکا ارائه شده است.

این قطعنامه به طور بی‌سابقه‌ای از اسرائیل برای دفاع از خود و جنگ با حماس حمایت کرده و از جمهوری اسلامی خواسته است ارائه تسلیحات به شبه‌نظامیان و گروه‌های تروریستی که صلح و امنیت را در سراسر منطقه تهدید می‌کنند، متوقف کند.

وزیران امور خارجه اسرائیل و عربستان سعودی نیز در این نشست حاضر شده‌اند.

مکرون در اسرائیل و دیدار با نتانیاهو و هرتزوگ

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دیدار و گفت‌وگو کرد.

نتانیاهو در این دیدار شبه‌نظامیان حماس را به سربازان نازی تشبیه کرد و گفت آن‌ها تهدیدی برای تمام اروپا هستند.

مکرون نیز در این دیدار گفت تروریسم دشمن مشترک فرانسه و اسرائیل است.

او اضافه کرد ثبات در خاورمیانه زمانی محقق خواهد شد که اسرائیل برای حل مناقشه با فلسطین از «رویکرد سیاسی» استفاده کند.

اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل در دیدار با همتای فرانسوی خود هشدار داد حزب‌الله و «امپراطوری شر» که از این گروه حمایت می‌کند، در حال «بازی با آتش» هستند.

به نظر می‌رسد منظور او از امپراطوری شر، جمهوری اسلامی ایران بوده باشد.

هرتزوگ گفت اسرائیل تمایلی به رویارویی نظامی در مرزهای شمالی خود با لبنان ندارد اما در صورت ورود حزب‌الله به جنگ، «لبنان بهای آن را خواهد پرداخت».

مکرون در دیدار با هرتزوگ گفت قربانیان حمله حماس تنها به دلیل «یهودی بودن» کشته شدند.

او تاکید کرد فرانسه اسرائیل را در جنگ با تروریسم تنها نمی‌گذارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
خبر

شنیداری

پادکست‌ها