نتانیاهو: اسرائیل توافقی را که شامل پایان‌ جنگ باشد نخواهد پذیرفت

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سفر منطقه‌ای خود روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت به اسرائیل رسید. گفت‌وگوی او با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پشت درهای بسته انجام شد. پس از این گفت‌وگو، نتانیاهو تاکید کرد اسرائیل توافقی را که شامل پایان‌ جنگ باشد، نخواهد پذیرفت.

به دنبال گفت‌وگوی محرمانه نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر امور خارجه آمریکا، بلینکن خطاب به نتانیاهو اعلام کرد واشینگتن در حال حاضر مخالف عملیات در رفح است.

او گفت: «وضعیت ارسال کمک‌ها به غزه بهبود پیدا کرده است اما باید کارهای بیشتری انجام شود.»

هم‌زمان، عبدالله دوم، پادشاه اردن خبر داد که به ایتالیا و از آنجا به ایالات متحده می‌رود تا برای برقرار کردن آتش‌بس در غزه تلاش کند.

بلینکن در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل، حماس را مسئول تاخیر در دست‌یابی به توافق آتش‌بس در منطقه دانست.

او گفت: «حتی در این مقطع زمانی بسیار دشوار، ما مصمم هستیم به آتش‌بسی دست پیدا کنیم که گروگان‌ها را به خانه بازگرداند و تلاش می‌کنیم این اتفاق اکنون رخ دهد. تنها دلیلی که این امر محقق نمی‌شود، حماس است.»

حماس روز ۹ اردیبهشت اعلام کرد در حال بررسی آخرین پیشنهاد اسرائیل درباره آزادی گروگان‌های در بند این گروه و برقراری آتش‌بس در نوار غزه است.

به گزارش تایمز اسرائیل، این کشور پذیرفته در ازای آزادی گروهی از گروگان‌های اسیر در غزه، هزاران زندانی فلسطینی را آزاد کند و درگیری‌ها در منطقه به مدت ۴۰ روز متوقف شود.

بلینکن در دیدار با هرتزوگ تاکید کرد هم‌زمان با ادامه تلاش‌ها برای آزادی گروگان‌های در بند حماس، زجر مردم غزه و اوضاع انسانی در منطقه نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده تاکید کرد: «ما روی فراهم آوردن کمک‌های مورد نیاز مردم غزه از جمله غذا، آب، دارو و پناهگاه تمرکز کرده‌ایم و و بسیار به آن فکر می‌کنیم.»

اردوگاه آوارگان فلسطینی در رفح، جنوب نوار غزه، ۲۰ فروردین

هرتزوگ نیز در این دیدار «دشمنان» اسرائیل را متهم کرد که قصد دارند با استفاده از ساز و کارهای حقوقی بین‌المللی، اقدامات اسرائیل را در «دفاع از شهروندانش» تضعیف کنند.

او «تلاش‌ها برای استفاده از دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل» را «خطری آشکار» برای «دموکراسی‌ها و کشورهای دوست‌دار صلح و آزادی» خواند.

رسانه‌های اسرائیلی در روزهای اخیر گزارش دادند دیوان کیفری بین‌المللی مستقر در لاهه ممکن است حکم بازداشت نتانیاهو، یوآو گالانت، وزیر دفاع و هرتزی هالوی، رییس ستاد کل ارتش اسرائیل را صادر کند.

پیش‌ از عزیمت به اسرائیل، بلینکن با سفر به ریاض، پایتخت عربستان سعودی، در خصوص راه‌های کاهش تنش‌ها در منطقه گفت‌وگو کرده بود.

او روز ۱۰ اردیبهشت در دیدار با وزیران امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد موثرترین راه برای حل بحران انسانی در غزه، دست‌یابی به توافق آتش‌بس و پایان دادن به درگیری‌ها در منطقه است.

این هفتمین سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه از زمان آغاز جنگ کنونی در روز ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) است.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم روز چهارشنبه در سفری برنامه‌ریزی‌نشده به قاهره، پایتخت مصر خواهد رفت.

او پیش‌تر برای مذاکره در خصوص مناقشه خاورمیانه و تنش‌زدایی در منطقه به لبنان، عربستان سعودی و اسرائیل سفر کرده بود.

هدف از سفر سژورنه به قاهره تلاش برای نهایی شدن توافق میان حماس و اسرائیل عنوان شده است.

مخالفت راست‌گرایان افراطی در اسرائیل با توافق آتش‌بس

اوریت استروک، سیاست‌مدار راست‌گرا و وزیر شهرک‌سازی و ماموریت‌های ملی در دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، پیشنهاد آتش‌بس با حماس را «وحشتناک» خواند و گفت اهدافی که دولت در خصوص جنگ غزه ترسیم کرده بود، با این توافق به درون «سطل زباله» انداخته خواهند شد.

او افزود طرح آتش‌بسِ دولت، اقدامات سربازانی را که در جنگ غزه همه چیز خود را فدا کردند، نادیده می‌گیرد و تنها قصد نجات جان «۲۲ یا ۳۳ نفر یا هر تعدادی» از گروگان‌ها را دارد.

به گفته استروک، چنین دولتی «حقِ وجود» ندارد.

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل با انتقاد از اظهارات استروک، به طعنه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولتی که ۲۲ یا ۳۳ عضور ائتلافی افراطی در آن هستند، حق وجود ندارد.»

روز ۱۱ اردیبهشت، بزالل اسموتریچ، دیگر سیاست‌مدار راست‌گرا و وزیر دارایی اسرائیل تهدید کرد در صورتی که نتانیاهو توافق آتش‌بس با حماس را تایید کند، از دولت ائتلافی او خارج خواهد شد.

شبه‌نظامیان حماس روز هفتم اکتبر با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند که از این تعداد تاکنون ۱۱۲ تن آزاد شده‌اند.

روزنامه دیلی‌میل روز دوم اردیبهشت نوشت پیش‌بینی می‌شود تنها ۴۰ تن از گروگان‌های باقی‌مانده در اسارت حماس زنده باشند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها