حملات حزب‌الله در روزهای یکشنبه و دوشنبه باعث آتش‌سوزی‌های گسترده در شمال اسرائیل شد

آکسیوس: آمریکا به اسرائیل هشدار داده حمله به لبنان باعث مداخله ایران در جنگ می‌شود

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۷

وبسایت آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی و یک مقام اسرائیلی گزارش داد که دولت جو بایدن در هفته‌های اخیر به اسرائیل درباره آنچه «جنگ محدود» در لبنان خوانده شده هشدار داده و گفته است که چنین اقدامی از سوی اسرائیل می‌تواند به مداخله جمهوری اسلامی در این جنگ بینجامد.

تبادل آتش بین اسرائیل و حزب‌الله که از زمان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل ادامه داشته، در دو هفته اخیر به‌شکل چشمگیری افزایش یافته است. هم‌زمان شماری از فرماندهان ارتش و وزیران کابینه اسرائیل خواستارد شدت بخشیدن به مبارزه با حزب‌الله لبنان شده و از آمادگی کامل اسرائیل برای جنگ در مرزهای شمالی خود سخن گقته‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز چهارشنبه در واکنش به شدت گرفتن درگیری‌ها با حزب‌الله لبنان گفت که اسرائیل برای اقدامی بسیار قوی در شمال اسرائیل آماده است و امنیت را «به هر طریقی» به منطقه شمال اسرائیل که ماه‌ها است هدف حملات حزب‌الله لبنان قرار گرفته، بازمی‌گرداند.

باراک راوید، نویسنده گزارش آکسیوس، به نقل از مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی که نامشان اعلام نشده، نوشت که بحرانی‌تر شدن تنش‌ها میان حزب‌الله لبنان و اسرائیل مایه نگرانی فزاینده‌ای در ارتش و وزارت دفاع اسرائیل شده و باعث شده است که ایالات متحده و فرانسه در صدد برآیند که راه حلی دیپلماتیک برای کاهش در مرز لبنان و اسرائیل بیابند هرچند هنوز به نتیجه‌ای دست نیافته‌اند.

جلوگیری از جنگی همه جانبه بین اسرائیل و حزب‌الله که می‌تواند منجر به ویرانی گسترده در لبنان و اسرائیل شود، یکی از اهداف کلیدی دولت بایدن در تلاش‌هایش برای جلوگیری از گسترش جنگ غزه و تبدیل آن به یک درگیری منطقه‌ای بسیار گسترده‌تر بوده است.

به نوشته آکسیوس، دولت بایدن معتقد است که برقراری آرامش در مرز اسرائیل و لبنان بدون آتش‌بس در غزه غیرممکن خواهد بود.

مقام‌های آمریکایی به آکسیوس گفتند که دولت بایدن به اسرائیل گفته است که فکر نمی‌کند «جنگ محدود» در لبنان یا «جنگ منطقه‌ای کوچک» گزینه‌ای واقع‌بینانه باشد، زیرا جلوگیری از گسترش آن و نیز خارج شدن از آن دشوار خواهد بود.

به نوشته آکسیوس مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی گفتند که دولت باید همچنین به اسرائیل هشدار داده که حمله زمینی به لبنان، حتی اگر فقط در مناطق مرزی باشد، می‌تواند جمهوری اسلامی را برای دفاع از اصلی‌ترین گروه نیابتی خود در منطقه به مداخله در این منازعه سوق دهد.

براساس این گزارش، دولت جو بایدن به دولت اسرائیل گفته است که در صورت حمله به لبنان، ممکن است این کشور مملو از شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در سوریه، عراق و حتی یمن شود و آنها برای جنگ با اسرائیل به حزب‌الله لبنان بپیوندند.

آکسیوس در گزارش خود به واکنش دولت اسرائیل به هشدارهای کاخ سفید اشاره‌ای نکرده است.

علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که در روزهای اخیر به لبنان و سوریه سفر کرده بود، در جریان سفر خود با رهبران گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی دیدار کرد و به آنها اطمینان داد که اسرائیل توان حمله به لبنان را ندارد.

در پی تشدید درگیری‌ها بین اسرائیل و حزب‌الله از هشت ماه پیش به این سو، بیش از ۶۰ هزار اسرائیلی از مناطق شمالی و مرزی با لبنان تخلیه شده‌اند و بسیاری از روستاها و شهرهای اسرائیلی در نزدیکی مرز خالی مانده است.

حزب‌الله لبنان روز دوشنبه بزرگ‌ترین حمله هم‌زمان پهپادی خود به اسرائیل را انجام داد و اسکادرانی از پهپادهای تهاجمی خود را به سوی اسرائیل پرتاب کرد. در نتیجه این حملات و هوای بسیار گرم، صدها هکتار از مناطق شمالی اسرائیل دچار آتش‌سوزی شد و مهار آن ۴۸ ساعت طول کشید.

آتش سوزی‌ها و انتقادهای فزاینده عمومی از دولت به‌خاطر فرسایشی شدن جنگ در شمال کشور باعث شد که کابینه جنگ اسرائیل سه‌شنبه شب جلسه‌ای اضطراری تشکیل دهد.

آکسیوس به نقل از مقام اسرائیلی که با او گفتگو کرده، گزارش داد که در این جلسه کابینه جنگ هیچ تصمیمی اتخاذ نشد، اما ارتش اسرائیل چند گزینه برای گسترش جنگ ارائه کرد، از جمله تهاجم زمینی با هدف عقب راندن گردان‌های رضوان از مرز. گردان‌های رضوان در برگیرنده نیروهای نخبه حزب‌الله است.

او تاکید کرد که از هفتم اکتبر سال گذشته، رهبران سیاسی به ارتش دستور داده‌اند که بر شکست و نابودی حماس در غزه متمرکز باشد و از جنگ در لبنان اجتناب کند.

این مقام اسرائیلی افزود که تغییر این سیاست می‌تواند عواقب گسترده‌ای داشته باشد.

آکسیوس به نقل از این مقام اسرائیلی نوشت که جنگ با حزب‌الله یا عملیات محدود در لبنان، «پیامدهای بزرگی» برای اسرائیل خواهد داشت و پس از تحمیل هزینه‌های جانی و مالی، احتمالاً منجر به توافقی مشابه آنچه خواهد شد که اکنون تلاش می‌شود بین اسرائیل و حماس شکل بگیرد.

او تاکید کرد: «بنابراین ما باید قبل از هر تصمیمی برای حمله به لبنان، به این موضوع توجه کنیم.»

پیشتر متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۶ خرداد، گفت که ایالات متحده همچنان به‌شدت نگران خطر تشدید تنش در امتداد مرز اسرائیل و لبنان است.»

او افزود: «ما درگیر گفتگوهای فشرده دیپلماتیک بوده‌ایم تا از تشدید این درگیری و از کنترل خارج شدن آن جلوگیری کنیم.»

میلر گفت: «اسرائیل مدت‌ها است که هم به‌طور خصوصی و عمومی و علنی اعلام کرده است که راه حل دیپلماتیک را برای برون رفت از این بحران ترجیح می‌دهد.»

او افزود: «تشدید درگیری به تلفات بیشتر اسرائیلی‌ها و مردم لبنان منجر می‌شود و به امنیت و ثبات کلی اسرائیل در منطقه آسیب زیادی وارد می کند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها