اسرائیل می‌گوید تیپ رفح حماس به طور کامل از بین رفته است

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۲۳

ارتش اسرائیل در جمعی از روزنامه‌نگاران که برای بازدید از جبهه جنوب رفح به این منطقه برده شده بودند اعلام کرد تیپ رفح حماس از بین رفته و چهار گردان آن نابود شده، بیش از دو هزار نفر از نیروهای آن کشته شده‌اند و همچنین بیش از ۱۳کیلومتر از تونل‌های حماس تخریب شده است.

سرتیپ ایتزیک کوهن، فرمانده ارتش اسرائیل در رفح گفت نیروهای مهندسی رزمی او ۲۰۳تونل جداگانه اما به هم پیوسته را در کریدور فیلادلفی شناسایی کرده‌اند که از مرز مصر تا حدود ۳۰۰متر دورتر از شهر رفح امتداد دارند.

به گفته او در مجموع ۹ تونل از مجموع تونل‌های شناسایی شده تا داخل خاک مصر امتداد داشته‌اند، اما همه آن‌ها قبل از رسیدن ارتش اسرائیل به دست حماس یا مقامات مصری مسدود شده‌اند، فرو ریخته‌اند، قابل استفاده نیستند و فعال نیستند.

وجود تونل‌های بین‌مرزی در امتداد مرز مصر و نوار غزه مدت‌هاست شناخته شده است. مصر بارها اعلام کرده برای از بین بردن این شبکه تونل‌ها تلاش می‌کند، آن‌ها را منفجر کرده، آب‌گیری کرده یا گاز سمی به داخل آن‌ها پمپاژ کرده است.

اسرائیل می‌گوید در حالی که مصر تونل‌های خود را در سمت مرز تخریب کرده و حماس نیز قدرتمندتر شده، اتکای این گروه به تونل‌های بین‌مرزی برای قاچاق سلاح در سال‌های اخیر کمتر شده است.

به نوشته تایمز اسرائیل، حماس بخشی از سلاح‌های خود را از طریق گذرگاه رفح با مصر وارد کرده است و بخش بزرگی از تسلیحاتش را هم همچون بیشتر موشک‌ها، آرپی‌جی‌ها و مواد منفجره آن‌ها را در غزه تولید کرده‌اند.

در جریان بازدید پنجشنبه ۲۲ شهریور، بخش‌هایی از یک تونل‌ سابق بین‌مرزی نشان داده شد، که اکنون مسدود شده اما یکی از پهن‌ترین و بلندترین تونل‌هایی بود که در غزه یافت شده و بزرگی آن در حدی بود که وسایل نقلیه بتوانند از آن عبور کنند.

ارتش اسرائیل می‌گوید در شمال غزه، تونل‌های جداگانه‌ای را کشف کرده که فرماندهان ارشد حماس استفاده می‌‌کردند به مسیرهایی که نیروهای رده پایین استفاده می‌کردند متصل نبودند.

اما در رفح، همه تونل‌ها به یکدیگر متصل بودند و برخی مقامات نظامی آن را به عنوان یک شهر زیرزمینی توصیف کردند که بزرگتر از شهری بود که بر روی آن قرار داشت.

گره کریدور فیلادلفی در مذاکرات آتش‌بس

گذرگاه رفح و کریدور فیلادلفی در هفته‌های اخیر از مسائلی بود که رسیدن به آتش‌بس بین اسرائیل و حماس را غیرممکن کرده بود.

اسرائیل اعلام کرده بود کنترل این کریدور برای حفظ امنیت این کشور حیاتی است و در مقابل حماس این شرط را نمی‌پذیرفت و خواهان عقب‌نشینی کامل اسرائیل از این کریدور بود.

۱۴ شهریور اعلام شد به دنبال اعتراضات گسترده علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، رسانه‌ها در این کشور خبر دادند تخلیه‌ دو مرحله‌ای کریدور فیلادلفی در غزه، پذیرفته شده است. روز سه‌شنبه، بستگان گروگان‌ها در تل‌آویو تظاهرات کردند و تاخیر دولت در مذاکرات آتش‌بس را عامل کشته شدن اسیران دانستند.

به گزارش رسانه‌های عبری زبان، ارتش اسرائیل با وجود تاکید نتانیاهو بر حضور نظامی اسرائیل در غزه برای همیشه، در مرحله دوم از یک توافق احتمالی برای آزادی گروگان‌ها، به‌طور کامل از گذرگاه فیلادلفی در غزه عقب‌نشینی خواهد کرد.

یک دیپلمات عرب در تایید گزارشی از روزنامه هاآرتص به تایمز اسرائیل گفت چند ساعت قبل از کنفرانس خبری نتانیاهو در روز دوشنبه، دیوید بارنئا، رییس موساد، به سرعت به دوحه سفر کرد تا محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر را از موضع اسرائیل در خصوص گذرگاه فیلادلفی در امتداد مرز مصر و نوار غزه، مطلع کند.

ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه و کرانه باختری

همزمان با این تحولات حملات اسرائیل به مناطقی در نوار غزه و کرانه باختری در چند روز اخیر ادامه یافت.

ارتش اسرائیل چهارشنبه ۲۱ شهریور از افزایش درگیری‌ها و حملات هوایی به نقاط مختلفی در نوار غزه و کرانه باختری خبر داد.

هم‌زمان الجزیره گزارش داد ۲۷ فلسطینی دیگر در سراسر غزه، از جمله ۱۳ نفر در حمله‌ای به ساختمانی در خان یونس، جان باخته‌اند.

پیش‌تر و در حمله هوایی سه‌شنبه شب اسرائیل به یک اردوگاه پناهجویان در جنوب غزه، بیش از ۴۰ نفر کشته شدند.

به گفته ارتش، در این حملات یک فرمانده نیروی هوایی، یک فرمانده از واحدهای اطلاعاتی و یک فرمانده ارشد حماس که در حمله هفتم اکتبر نقش داشتند، کشته شدند.

کشته شدن سه عضو ارشد جهاد اسلامی در کرانه باختری

ارتش اسرائیل و شین‌بت، دستگاه امنیت داخلی اسرائیل با انتشار بیانیه‌ی مشترکی اعلام کردند سه عضو ارشد جهاد اسلامی در حمله پهپادی چهارشنبه شب در شهر طولکرم کرانه باختری کشته شدند.

شین‌بت هویت کشته شدگان را محمد ابوعطیه، عماد شاهده و صالح البدوی اعلام کرده و گفته این‌ها همگی از اعضای ارشد جهاد اسلامی فلسطین بوده و مسئول شماری از حملات اخیر بودند.

بر اساس این بیانیه، ابوعطیه همچنین مظنون به کشتن گروهبان ماکسیم رازینکوف، افسر پلیس مرزی، در جریان یک عملیات در اردوگاه پناهندگان نور شمس در اکتبر است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

مستند - سوئز راجان
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها