کانادا برای اخراج یک مقام ارشد دیگر جمهوری اسلامی پرونده تشکیل داد

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۰۲

اداره خدمات مرزی کانادا اعلام کرد که پرونده یک مقام ارشد دیگر جمهوری اسلامی ساکن این کشور را برای اخراج به اداره مهاجرت کانادا ارسال کرده است.

بر اساس این گزارش، تعداد مقامات جمهوری اسلامی که پرونده آن‌ها برای اخراج ارسال شده به ۱۶ نفر رسیده و تاکنون در دو مورد، حکم اخراج صادر شده است.

اداره خدمات مرزی کانادا روز جمعه، دوم آذر، اعلام کرد که این مقام ارشد جمهوری اسلامی را برای جلسه استماع اخراج به اداره مهاجرت و پناهندگی معرفی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های کانادایی، به اضافه دو جلسه استماع که قبلا منجر به صدور حکم اخراج برای دو مقام ارشد جمهوری اسلامی شده، تا نیمه ماه گذشته میلادی، هفت جلسه استماع اخراج علیه مقامات ارشد حکومت ایران برگزار شده است.

دولت کانادا هنوز هویت کسانی را که پرونده‌شان در جریان است اعلام نکرده است.

گلوبال‌نیوز کانادا نوشت که این اقدامات نتیجه سیاستی است که در دو سال پیش اتخاذ شد و مقامات بلندپایه حکومت جمهوری اسلامی را از سکونت در کانادا منع کرد.

این سیاست در پی اعتراضات «زن زندگی آزادی» در واکنش به کشته شدن مهسا امینی تدوین شد.

ایرانیان کانادایی مدت‌ها است که خواستار ممنوع شدن ورود و زندگی مقام‌های جمهوری اسلامی در کانادا هستند.

کانادا در واکنش به سرکوب اعتراضات، دولت ایران را به عنوان رژیمی معرفی کرد که درگیر «تروریسم و ​​نقض سیستماتیک و فاحش حقوق بشر» است.

کانادا همچنین ده‌ها هزار مقام ایرانی و اعضای سپاه پاسداران را از ورود به کانادا منع کرد.

در سال جاری میلادی، حکم اخراج دو مقام جمهوری اسلامی، به نام‌های مجید ایرانمنش و سید سلمان سامانی صادر شد.

در فروردین ماه امسال، دادگاه مهاجرت کانادا حکم اخراج سلمان سامانی، قائم‌مقام وزیر کشور و سخنگوی وزارت کشور ن در دولت حسن روحانی، را از این کشور به‌دلیل سرکوب و کشتار معترضان از سوی جمهوری اسلامی صادر کرد.

سید سلمان سامانی دومین عضو ارشد رژیم ایران است که براساس تحریم‌های تصویب شده در سال ۲۰۲۲ از کانادا اخراج می‌شود.

پیش از این در دوم فوریه امسال حکم اخراج مجید ایرانمنش، مدیر کل پیشین پشتیبانی و فن‌آوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری اسلامی صادر شده بود.

اما به نوشته گلوبال نیوز، تنها یکی از آنها تا کنون واقعا اخراج شده و بقیه پرونده‌ها به صورت محرمانه و با ممنوعیت مطبوعات از شرکت در جلسات استماع پیش رفته است.

اداره خدمات مرزی کانادا از ایرانیان ساکن کانادا خواسته است هر اطلاعاتی از وابستگان جمهوری اسلامی دارند، به این نهاد ارائه کنند.

ایرانیان ساکن کانادا همچنین خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی دولت کانادا هستند.

نمایندگان پارلمان کانادا در سال ۲۰۱۸ با طرحی غیرالزام‌آور موافقت کرده بودند که از دولت این کشور می‌خواهد سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

اما دولت کانادا تا کنون سپاه پاسداران را در این فهرست قرار نداده و تنها نیروی قدس این سازمان را تروریستی شناخته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی

شنیداری

پادکست‌ها