وزیر آموزش و پرورش: ۷۵۰ هزار بازمانده از تحصیل ربطی به آموزش و پرورش ندارد

شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۰

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که بازماندگان از تحصیل ربطی به این وزارتخانه ندارند و عوامل خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی باعث ترک تحصیل دانش‌آموزان می‌شوند، از ادامه تحصیل ندادن ۷۵۰ هزار دانش‌آموز در کشور خبر داد.

علیرضا کاظمی روز ۱۰ آذر در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت حدود ۱۵۰ هزار نفر از افراد بازمانده از تحصیل در دوره اول ابتدایی و مابقی آن‌ها مربوط به دوره‌های متوسطه اول و دوم هستند.

او از عوامل خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی، به عنوان مهم‌ترین دلایل بازماندن از تحصیل در میان دانش‌آموزان نام برد.

پیش از این و در هشتم آذر، علی ربیعی، مشاور مسعود پزشکیان در امور اجتماعی، از وجود ۱۷۰ هزار بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی در کشور خبر داد و گفت بازماندگی تحصیلی پس از دبستان افزایش یافته است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که در این زمینه نباید در ابتدا سراغ آموزش و پرورش رفت، گفت که در کشور پنج هزار کلاس با کمتر از پنج دانش‌آموز وجود دارد و «دسترسی به آموزش برای تمام دانش‌آموزان فراهم است».

او از افراد بازمانده از تحصیل در دوره متوسطه به عنوان کسانی که دنبال کار و مهارت هستند، نام برد و گفت بخشی نیز مربوط به دختران روستایی است که به خاطر «کلاس مختلط» از تحصیل بازمانده‌اند.

۲۹ مهر ماه، فرشاد ابراهیم‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درباره آمار پنهان کودکان بازمانده از تحصیل به سایت دیده‌بان ایران گفت امسال حدود دو میلیون دانش‌آموز ثبت‌نام نشده‌اند و مشکلات اقتصادی باعث شده تا والدین و دانش‌آموزان به مرحله ثبت‌نام نرسند.

کاظمی روز شنبه با بیان این که مردم فکر می‌کنند کلاس، مدرسه، معلم و کتاب وجود ندارد، گفت: «آموزش و پرورش چند هزار مدرسه یک‌کلاسه دارد و به ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در سیستان و بلوچستان کتاب رایگان می‌دهد.»

او در پاسخ به منتقدان گفت می‌توانند در تهران سر چهارراه‌ها از دانش‌آموزان سوال کنند که چرا به مدرسه نمی‌روند.

اول مهر امسال، رسانه‌های ایران با استناد به آخرین آمار آموزش و پرورش گزارش دادند که ۷۹۰ هزار دانش‌آموز (تا آن تاریخ) در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.

محمد مولوی، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس، چهارم مرداد گفت: «۹۱۱ هزار دانش‌آموز در کشور از تحصیل بازمانده‌اند که ۴۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل مربوط به مقطع ابتدایی است.»

مولوی همان زمان خبر داد که ۲۷۹ هزار دانش‌آموز در کشور به دلیل مشکلات مالی ترک تحصیل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: معاون آموزش و پرورش: ۴۰ درصد دانش‌آموزان فقر یادگیری دارند

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

شکفتن در تبعید
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما
چشم‌انداز

شنیداری

پادکست‌ها