سقوط اسد؛ از تخریب سفارت جمهوری اسلامی تا تغییر ادبیات صدا و سیما

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۸

در حالی که مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز واکنشی رسمی به سقوط حکومت بشار اسد نشان نداده‌اند، گزارش‌ها حاکی از ورود شماری از مخالفان به ساختمان سفارت ایران در دمشق و وضعیت آشفته‌ اتاق‌های آن است.

شبکه العربیه تصاویری منتشر کرده است که نشان می‌دهد گروهی از شهروندان سوری وارد سفارت جمهوری اسلامی در دمشق شده‌اند و اقدام به شکستن شیشه‌های ساختمان سفارت و تخریب تجهیزات و وسایل داخلی آن کرده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون درباره سقوط دولت بشار اسد سکوت کرده‌اند.

پیش از سقوط بشار اسد نیز گزارش‌هایی درباره خروج نیروهای جمهوری اسلامی و تخلیه سفارت در مشق منتشر شده بود اما مقامات حکومت این گزارش‌ها را تکذیب کردند.

همچنین تغییر ادبیات صدا و سیما و رسانه‌های حکومتی درباره مخالفان بشار اسد خبرساز شده است.این رسانه‌ها در روزهای گذشته برای مخالفان بشار اسد از عباراتی چون «گروه‌های مسلح مخالف» بشار اسد استفاده کردند و بعد از تایید سقوط حکومت، عبارت شبه‌نظامیان را به کار می‌برند اما پیش از این آنان را «تروریست» یا «تکفیری»می خواندند.

در همین حال نادرقلی ابراهیمی، نماینده اراک و حمید رسایی، نماینده تهران، خواستار برگزار جلسه غیرعلنی درباره سوریه شدند.
رسایی گفت:«مجلس نیاز دارد در این اوضاع منطقه و با توجه به وضعیت فعلی، اطلاعات به روز، دقیق و روشنی از صحنه داشته باشد.»

خبرهای متناقض و مشخص نبودن نحوه حمایت جمهوری اسلامی از رژیم اسد در درگیری‌های در جریان در سوریه، انتقاد حامیان حکومت ایران را به دنبال داشته است.

نخستین واکنش ترامپ بعد از سقوط اسد

در همین حال دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا، در واکنش به تحولات سوریه گفت بشار اسد با از دست دادن حمایت روسیه، از کشور خود فرار کرد.

ترامپ تاکید کرد روسیه و جمهوری اسلامی، هر دو در وضعیت ضعیفی قرار دارند؛ یکی به دلیل اوکراین و اقتصاد ضعیف و دیگری به دلیل موفقیت‌های نظامی اسرائیل.

مقام‌های دولت فعلی آمریکا هنوز به صورت رسمی به سقوط بشار اسد واکنشی نشان نداده‌اند.

با این حال یک مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفت که وقایع سوریه نشان‌دهنده فروپاشی «دسیسه ایران» در سراسر خاورمیانه است.

موضع کشورهای منطقه پس از سقوط اسد

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد نیروهای خود را در منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل متحد با سوریه و در تعدادی از نقاط لازم برای دفاع با توجه به آخرین رویدادها در این کشور عربی مستقر کرده است.

ارتش اسرائیل تاکید کرد در تحولات سوریه مداخله نمی‌کند.

برخی رسانه‌ها از جمله رویترز نوشتند که سرعت وقایع کشورهای عربی را بهت‌زده کرده و ترس از موج جدیدی از بی ثباتی منطقه را افزایش داده است.

در همین حال انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رییس امارات متحده عربی، گفت:«نباید به بازیگران غیردولتی اجازه داد تا از خلأهای سیاسی سوء استفاده کنند.»

انور قرقاش تاکید کرد:«وظایف دفاعی و نظامی نباید تحت کنترل شبه‌نظامیان باشد و بازیگران غیردولتی نباید فرصت سوءاستفاده از خلاءهای سیاسی را پیدا کنند.»

او ابراز امیدواری کرد که چرخه هرج و مرج و خشونت در سوریه شکسته شود.

ترکیه نیز که حامی مخالفان بشار اسد بوده در این باره هنوز واکنشی نشان نداده است.

سقوط اسد پس از تضعیف شدید نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی یعنی حزب‌الله و حماس، در درگیری با اسرائیل در ۱۴ ماه گذشته رخ می‌دهد.

در همین حال یک مقام اسرائیلی نیز به خبرنگار اکسیوس گفت که بشار اسد حوالی نیمه شب دمشق را ترک کرد و به سمت پایگاه روسیه در سوریه رفت تا برای انتقال به مسکو آماده شود اما هیچ نشانه روشنی ندارم که هنوز سوریه را ترک کرده است یا خیر.


خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها