این مجموعه مستند به بررسی روند صعودی تبدیل شدن چین از یک کشور عقبمانده کشاورزی به یک مرکز ثقل اقتصادی و تاثیر ابتکار جهانی یک تریلیون دلاری کمربند و جاده میپردازد و این که چطور تلاش کشور برای ورود به خاورمیانه و رابطه با جمهوری اسلامی ایران بخشی از برنامه ۵۰ ساله چین برای چیره شدن بر آمریکا و جایگزین کردن آن به عنوان قدرت اول جهان است.
سال ۲۰۴۹ مهلت چین به خود برای تبدیل شدن به رهبر بلامنازع جهان با تسلط بر اقتصاد، فنآوری و نیروی نظامی است. اما چین چه برنامهای برای رسیدن به این جایگاه دارد؟ و این جهان چه شکلی خواهد داشت؟
چین دومین بودجه دفاعی در جهان را دارد چون در تلاش است تا در کنار قدرت اقتصادی به یک ابرقدرت نظامی نیز بدل شود. اما آیا شی واقعا تایوان را تصرف خواهد کرد و ریسک رویارویی با آمریکا را خواهد پذیرفت؟
چین درحال ایجاد یک «راه ابریشم دیجیتال» برای اتصال جهان از طریق فناوری چینی است. اما در داخل کشور پکن از اینترنت برای کنترل و تنبیه شهروندانش استفاده میکند. آیا در خارج از کشور هم همینطور خواهد بود؟
چین در زمینه انرژی تجدیدپذیر در جهان پیشتاز بوده و «راه ابریشم سبز» را در سرتاسر جهان ایجاد کرده است. اما در داخل کشور به سمت سوخت کربنزای زغالسنگ بازگشته است. آیا اقلیم جهان تاب تحمل آن را دارد؟
راهرو اقتصادی چین پاکستان بزرگترین پروژه مالی چین در بیرون از مرزهای کشور است. اما چرا ۴۶ میلیارد دلار در اقتصاد پاکستان سرمایهگذاری شده است؟ آیا موثر بوده است؟ چین چه سودی از آن میبرد؟
از زمان سقوط کابل، افغانستان تحت کنترل طالبان از سوی جامعه بینالمللی ترد شده است. تنها چین این دولت جدید را به رسمیت شناخته است. اما چه داستانی پشت این رابطه غیرمعمول نهفته است؟